Απρόσμενη εξέλιξη είχαν οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής του βελγικού Grand Prix, καθώς στο δεύτερο σκέλος η Mercedes AMG Petronas είδε της δύο Red Bull να κινούνται ταχύτερα.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στα τελευταία 17 σκέλη ελεύθερων δοκιμών που η γερμανική ομάδα εκτοπίζεται από την κορυφή, κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν οι Rosberg και Hamilton χρησιμοποιούσαν, όπως και οι περισσότεροι, την πολύ μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο N. Rosberg ήταν ο ταχύτερος πιλότος της πρωινής περιόδου κατά τη διάρκεια του οποίου επανεμφανίστηκα το σύστημα προστασίας cockpit, γνωστό και ως hallo.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί επίσης το γεγονός ότι ο L. Hamilton θα εκκινήσει από τις τελευταίες θέσεις του grid, μιας και επέλεξε το βελγικό Grand Prix και την πίστα του Spa ώστε να τοποθετήσει στο μονοθέσιό του μια νέα μονάδα ισχύος, υπερβαίνοντας το αντίστοιχο όριο.

Εντύπωση τέλος προκάλεσε η μέτρια απόδοση της Ferrari που για μία ακόμα αγώνα δείχνει πολύ μακριά τόσο από την Mercedes όσο και από την Red Bull.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of