Χθες, παρουσιάστηκε η νέα Lamborghini Urus και όπως αποκάλυψε και η ίδια η μάρκα, θα διατεθεί με Plug-In Hybrid υβριδικό σύστημα κίνησης. Θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα γίνει αυτό, όμως για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ποιο θα είναι αυτό το σύνολο που θα αναλάβει την κίνησή της.

Είναι πολύ πιθανό, να δούμε τα μηχανικά μέρη της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, καθώς τα δύο μοντέλα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της λιμουζίνας της Porsche ταιριάζουν γάντι στην Urus.

Σημειώστε πως μοτέρ και ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνολικά 680 άλογα (650 αποδίδει η Urus), ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα (με το αμάξωμα της Porsche) σε 3,4 δευτερόλεπτα (3,6” θέλει η Urus) και στην περίπτωση της Panamera αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα (305 χλμ./ώρα η Urus).

Μαζί με τη βελτίωση των επιδόσεων, θα βελτιωθεί και η κατανάλωση καυσίμου, μαζί με τις εκπομπές ρύπων. Περιμένουμε να επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με λιγότερα από 70 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, χαμηλότερα και από ένα αυτοκίνητο πόλης! Δεν αποκλείεται φυσικά να δούμε το ίδιο μηχανικό σύνολο κάτω από το καπό του Super SUV της Lamborghini, με ακόμη περισσότερη ισχύ!