Η Lamborghini θυμάται την Rambo Lambo, λίγο πριν το ντεμπούτο της Urus (video)

Καθώς η Lamborghini ετοιμάζεται για ένα από τα μεγαλύτερα βήματα στην ιστορία της, την παρουσίαση του πρώτου της SUV στις 4 Δεκεμβρίου, έχει ήδη ξεκινήσει διάφορες διαφημιστικές ενέργειες για να μας κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι εκείνη την ημέρα.

Και στο νέο video που ανέβασε στο Διαδίκτυο, μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι η Urus το πρώτο της off-road όχημα, αλλά εκείνη η απίστευτη LM002 της δεκαετίας του 80 που σύμφωνα με την εταιρία έφερε στον κόσμο τον όρο του πολυτελούς SUV.

Η Rambo Lambo όπως είχε ονομαστεί είχε ξεκινήσει ως στρατιωτικό όχημα, στον δρόμο όμως άλλαξε προσανατολισμό και έγινε ένα ακραίο επιβατικό τετρακίνητο.Και λέμε ακραίο γιατί πριν 25 χρόνια το να τοποθετείς τον V12 κινητήρα της Countach με τα 450 άλογα σε ένα βαρύ τετράγωνο όγκο από λαμαρίνα και ατσάλι ήταν πραγματικά πρωτοφανές.

Το δημιούργημα αυτό της Lamborghini έγραψε ιστορία καθώς κατάφερνε να έχει απίστευτες επιδόσεις για την εποχή και τον χαρακτήρα του (ξεπερνούσε σε τελική τα 200 χλμ/ώρα) ενώ λόγω και της στρατιωτικής καταγωγής του ήταν εφοδιασμένο με τρία διαφορικά που κλείδωναν ανεξάρτητα, πολύ γεροδεμένη κατασκευή και ικανότητες που ξεπερνούσαν ότι μπορούσε να φανταστεί κανείς (μπορούσε να ανέβει σε κλίση 120%!).

H LM002 έγραψε την δική της ιστορία (κατά κύριο λόγο στις ερήμους της Αραβικής Χερσονήσου) με την Lamborghini να θέλει να δώσει την σκυτάλη στην Urus. Οι καιροί βέβαια είναι διαφορετικοί όμως το νέο αυτοκίνητο με τους 650 ίππους και το σπορ στήσιμο αναμένεται να είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει αυτή την στιγμή στην κατηγορία του.

Με τιμή που θα ξεκινά κοντά στα 200.000 ευρώ είναι σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα για την Lamborghini η οποία στηρίζει στην Urus όλες τις ελπίδες της για την οικονομική της ευρωστία μέσα στα επόμενα χρόνια.