Από τη στιγμή που υπήρχε το RS5, η παρουσίαση του RS4, παραδοσιακά και αποκλειστικά ως Avant, ήταν απλά θέμα χρόνου. Έτσι λοιπόν στο περίπτερο της Audi στην έκθεση της Φρανκφούρτης υπάρχει το νέο σούπερ στέισον της μάρκας, που συνεχίζει την παράδοση του RS2 και συμπληρώνει τη γκάμα κάτω από το iconic RS6 Avant.

Κινητήρας είναι ο V6 των 2.900 κυβικών με ρίζες Porsche -η Porsche παίζει σημαντικό ρόλο στα top στέισον της Audi από τον γεννήτορά τους το RS2 που κατασκευαζόταν και στο Zuffenhausen- που με τη βοήθεια διπλών turbo αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής. Που καταλήγουν μέσω ενός συμβατικού αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων σε όλους τους τροχούς, ενώ αν θέλει ο κάτοχός του η μετάδοση quattro μπορεί να συνδυαστεί και με μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Με όλα αυτά το 0-100 έρχεται σε μόλις 4,1 δεύτερα, ενώ η τελική είναι καταρχήν ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250, ενώ έναντι αντιτίμου μπορεί να ξεκλειδώσει και αν ανέβει μέχρι τα 280 χλμ./ ώρα.

Αισθητικά το RS4 είναι πιο διακριτικό ακόμα και από το RS5, αλλά γίνεται άμεσα αντιληπτό -από τη χαρακτηριστική μάσκα και την επιγραφή quattro στο χείλος του εμπρός σπόιλερ- ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό του. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στάνταρ, επιπλέον πληροφόρηση παρέχει το Head Up Display (HUD), ενώ για την κάλυψη όλων των ιδιαίτερων απαιτήσεων των πελατών υπάρχει και το Audi Exclusive.

Το νέο Audi RS4 θα είναι διαθέσιμο από του χρόνου, ενώ για την τιμή του στην Ελλάδα ένδειξη αποτελεί το κόστος αγοράς του RS5, που ξεκινά από 117.500 ευρώ. Για λόγους σύγκρισης και μόνο η τιμή του στη Γερμανία είναι 79.800 ευρώ.