Με ένα μικρής διάρκειας αλλά πειστικό video η Audi ανακοίνωσε την επικείμενη άφιξη ενός πισωκίνητου μοντέλου από την Audi Sport.

Το video που έδωσε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι το R8 θα είναι το πρώτο σούπερ μοντέλο της φίρμας που θα απαρνηθεί το set-up quattro.

Με πρεμιέρα στην ΙΑΑ 2017, την άλλη εβδομάδα στη Φρανκφούρτη, το γερμανικό σούπερκαρ, όπως βλέπουμε στο video με τα ντόνατς στο παρκινγκ, θα στηθεί στο σταντ με λευκή φορεσιά και κόκκινες διακοσμήσεις.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμα γνωστό αν το αυτοκίνητο θα φορά τον ατμοσφαιρικό 5,2λιτρο V10 ή θα πάει σε ένα μικρότερης χωρητικότητας τούρμπο, το νέο 2,9λιτρο V6 για παράδειγμα. Βλέπετε το video δεν έχει ήχο έτσι ώστε να μπορούνε να συμπεράνουμε.

Πάντως οι πληροφορίες λένε για την πρώτη περίπτωση και μάλιστα στην έκδοση plus με τους 610 PS. Και να είναι όντως έτσι και με δεδομένο το κατά μέχρι και 100 kg μικρότερο βάρος, το R8 GT, όπως θα ονομάζεται, θα βάζει κυριολεκτικά φωτιά στην άσφαλτο.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι δεν θα πρόκειται για το πρώτο street legal πισωκίνητο R8, καθώς ο βελτιωτικός οίκος MTM έχει ήδη μοντιφάρει το μοντέλο πρώτης γενιάς το 2010 να στέλνει την ισχύ στον πίσω άξονα.

#breakout @ #AudiIAA Stay tuned!

A post shared by Audi Sport (@audisport) on