Ο Lutz Meschke, αντιπρόεδρος του εκτελεστικού ΔΣ της Porsche και μέλος του συμβουλίου οικονομικών και ΙΤ, συναντήθηκε με τον Ross Brawn και άλλους ιθύνοντες της F1, κατά τη διάρκεια του Ιταλικού Grand Prix.

H Porsche θα διακόψει οριστικά τη συμμετοχή της στη μεγάλη κατηγορία LMP1 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, στο τέλος αυτής της χρονιάς, έχοντας εκτιμήσει ότι δεν έχει το αναμενόμενο όφελος από την επένδυσή της, που είναι ανάλογη με το προϋπολογισμό μιας μεγάλης ομάδας F1.

Η Porsche έχει ήδη δεσμευτεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula E με μια εργοστασιακή ομάδα από τη σεζόν 2019-2020, όμως έχει στείλει αντιπροσώπους σε όλες τις πρόσφατες συναντήσεις με θέμα τους νέους κανονισμούς κινητήρων της F1 από το 2021.

Η γερμανική εταιρεία έχει ενθαρρυνθεί από την κατεύθυνση που έχει πάρει η F1 προς την υιοθέτηση φθηνότερης και απλούστερης τεχνολογίας.

«Η F1 μπορεί να είναι ένας από τους σωστούς χώρους για εμάς», δήλωσε ο Meschke στο Autosport. «Όπως ξέρετε, η Formula E είναι πολύ σημαντική για εμάς τώρα, και η F1 είναι πάντα ένα καλό θέμα για να σκεφτόμαστε. Και νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλές συζητήσεις σχετικά με τον νέο κινητήρα».

Παρότι δεν έχει εμφανιστεί ξανά στo grid της F1 μετά την καταστροφική συνεργασία της με την ομάδα της Footwork το 1991 (φωτ. κάτω), η Porsche έχει διατηρήσει μια εμπορική σχέση με τους οργανωτές της F1, πληρώνοντας για να είναι το Supercup της στο πρόγραμμα των υποστηρικτικών αγώνων των Grand Prix F1.