Πανίσχυρη Porsche 918 Spyder «ξερνάει» φωτιές στην autobahn (video)

Η Porsche 918 Spyder είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν ποτέ, και το θέαμα που προσφέρει η συγκεκριμένη του παραπάνω βίντεο στην γερμανική autobahn είναι άκρως εντυπωσιακή.

Πρόκειται για έκδοση Weissach η οποία είναι 40 κιλά ελαφρύτερη από την κανονική, με το 0-100 να έρχεται σε 2,6 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή ξεπερνά τα 340 χιλιόμετρα την ώρα όπως πολύ καλά βλέπουμε στο κοντέρ αυτού του απίστευτου τύπου, που δεν φαίνεται να τον σταματά ούτε η νύχτα, ούτε η σχετικά αυξημένη κυκλοφορία στον δρόμο.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως στο βίντεο και αυτό που του δίνει έξτρα πόντους είναι η εικόνα από τις εξατμίσεις. Μία πραγματικά απόκοσμη εικόνα για εμάς που την βλέπουμε σε βίντεο πολύ δε περισσότερο για όσους είχαν την τύχη να την δουν να ξεπετάγεται μπροστά τους.

Μοιάζει με πολεμικό jet το οποίο έχει σηκώνεται για νυχτερινή αποστολή σε full afterburn και τον θόρυβο από τον κινητήρα της Porsche να ανασταίνει και πεθαμένους. Όσο για έννοιες όπως όρια ταχύτητας και καλοί τρόποι, ο εν λόγω κύριος τα έχει γράψει στα παλαιότερα των οκτανίων του. Και καλά κάνει.