Ο Elon Musk αποκάλυψε ΟΛΕΣ τις λεπτομέριες για το νέο Tesla Model 3

H Tesla γιόρτασε την εισαγωγή του Model 3 σε μια ειδική εκδήλωση παράδοσης των πρώτων 30 αυτοκινήτων παραγωγής στο εργοστάσιο Freemont.

Ο Elon Musk αποκάλυψε επίσημα ότι θα προσφέρει το Model 3 σε δύο εκδόσεις, με την βασική (Standard) να κοστίζει 35.000 δολάρια, τόσα όσα είχε υποσχεθεί ο Musk. Η αυτονομία του ανέρχεται σε 354 χλμ., επιταχύνοντας για τα 0-96 χλμ/ώρα σε 5,6 δευτ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλμ/ώρα.

Από την άλλη, η έκδοση Long Range του Model 3 κοστίζει 44.000 δολάρια, έχει αυτονομία 500 χλμ., επιταχύνει κατά 0,5 δευτ. πιο γρήγορα από την βασική, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 226 χλμ./ώρα.

Οι δύο παραπάνω εκδόσεις θα διαφέρουν και στον χρόνο φόρτισης, με την πρώτη σε μισή ώρα φόρτισης σε Supercharger σταθμό να δίνει αυτονομία 210 χλμ., και η δεύτερη -στον ίδιο χρόνο – να δίνει αυτονομία 274 χλμ. Σε πρίζα σπιτιού, τάσης 240V και έντασης 32Α, το Model 3 Standard για κάθε ώρα φορτίζει 48 χλμ., ενώ το Long Range 60 χλμ ανά ώρα φόρτισης, με τη χρήση του δικτύου Supercharger να γίνεται με πληρωμή.

Στο εσωτερικό διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα. Μια κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 15 ίντσες, ένα τριάκτινο τιμόνι και τα δύο πεντάλ. Για όσους θέλουν κάτι παραπάνω, η Tesla προσφέρει το πακέτο Premium Upgrades, το οποίο κοστολογείται στα 5.000 δολάρια. Αυτό προσθέτει ηλεκτρικά εμπρός καθίσματα 12-δρόμων, ηλεκτρική ρύθμιση τιμονιού και καθρεφτών, θερμαινόμενα καθίσματα, ξύλινες επενδύσεις με ανοιχτούς πόρους, δύο επιπλέον θύρες USB για τους πίσω επιβάτες, ένα premium ηχοσύστημα, φιμέ γυάλινη οροφή που αντλεί έμπνευση από το τεράστιο παρμπρίζ του Model Χ, LED προβολείς ομίχλης, και τέλος η κεντρική κονσόλα έχει βάση για δύο smartphones.

Κάθε αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο με όλο το απαραίτητο hardware για πλήρη αυτόνομη μετακίνηση, που περιλαμβάνει οκτώ κάμερες, εμπρόσθιο ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων, οι οποίοι επίσης επιτρέπουν στην αποφυγή σύγκρουσης και στα αυτόματα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης. Για να έχει κάποιος διαθέσιμο τον αυτόματο πιλότο της Tesla θα πρέπει να πληρώσει 5.000 δολάρια.

Τέλος, η Tesla προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση για το αυτοκίνητο ή 80.000 χλμ., με την εγγύηση της μπαταρίας να αυξάνεται στα 8 χρόνια, ή 160.000 χλμ. για την Standard έκδοση και 200.000 χλμ. για την Long Range έκδοση μπαταρίας.