Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η Aston Martin Valkyrie θα είναι πολύ γρήγορη. Όπως είναι γνωστό θα υπάρξουν 150 οδικά αυτοκίνητα και μικρότερος αριθμός εκδόσεων πίστας, τα οποία θα είναι ακόμα πιο ανεπτυγμένα.

Η έκδοση οδικού αυτοκινήτου θα είναι προφανώς ικανή να τρέξει και σε πίστα, ωστόσο για να είναι νόμιμη για τον δρόμο θα πρέπει να διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται, κάτι που σημαίνει ότι έχει περισσότερο βάρος, ψηλότερο σασί και περισσότερες ανέσεις στην καμπίνα.

Όσον αφορά την πραγματική απόδοση και των δύο παραλλαγών της Valkyrie, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση στην παρούσα φάση. Ωστόσο, σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Aston Martin, David King, δεν αμφισβήτησε ότι στόχος της εταιρείας είναι να διαθέτει το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον δρόμο.

Λαμβάνοντας υπόψη την Bugatti Chiron και τα άλλα ηλεκτρικά hypercars που ήδη σημειώνουν ρεκόρ, δεν θα είναι και το πιο εύκολο επίτευγμα. Πάντως ο King ανάφερε: «Ακόμη και η έκδοση οδικού αυτοκινήτου θα είναι εξαιρετικά γρήγορη σε μια πίστα με τον σωστό οδηγό. Σίγουρα για την έκδοση πίστας αισιοδοξούμε ότι θα πλησιάζουμε τους χρόνους της Formula One. Αυτό είναι σίγουρα μέσα στον στόχο μας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ταχύτερος χρόνος που σημειώθηκε από ένα αυτοκίνητο της Formula 1 στο Nürburging Nordschleife ήταν 6:58 πριν από περισσότερα από 40 χρόνια. με βάση τις ενδείξεις, τα μοντέρνα αυτοκίνητα της F1 θα ολοκληρώσουν έναν γύρο σε έξι λεπτά ή και λιγότερο. Εάν η Valkyrie μπορεί να πλησιάσει έναν γύρο Nurburgring σε έξι λεπτά, αυτό θα αλλάξει πλήρως τους κανόνες του παιχνιδιού στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.