Εντυπωσίασε το νέο Kia Stonic στην παρουσίαση του στο Άμεστερνταμ

H Kia λανσάρισε το νέο μικρό της crossover, το Stonic στο Άμεστερνταμ, που θα λανσαριστεί εμπορικά τον προσεχή χειμώνα.

Πρόκειτια για ένα μοντέλο που μοιράζεται πολλά από τα μέρη του, κυρίως τα μηχανολογικά, με το επίσης νέο Hyundai Kona. Βασισμένο πάνω στην ίδια πλατφόρμα με το νέο Rio, το Kia Stonic ανταποκρίνεται σε αυτό το νέο «θέλω» των αγοραστών για μεγαλύτερο ύψος. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το νέο Stonic βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας του, ον μεγαλύτερο από τα Nissan Juke και Renault Captur, αλλά κοντύτερο από τα Peugeot 2008 και FIAT 500.

Η τελευταία εκδοχή της μάσκας-«μύτη της τίγρης» βρίσκεται ανάμεσα σε ένα σετ από φανάρια με εμφανώς πολύπλοκη εσωτερική σχεδίαση. Η δυνατότητα οροφής σε διαφορετικό χρώμα από αυτό του υπολοίπου αμαξώματος δημιουργεί 20 συνδυασμούς δύο τόνων -εννέα αποχρώσεις για το αμάξωμα και πέντε για την οροφή.

Ψηλά στην ατζέντα του νέου Stonic βρίσκεται ο εσωτερικός χώρος, με το αυτοκίνητο να προσφέρει κορυφαίο τέτοιο στο πλάτος και ειδικά στο ύψος των ώμων. Όσον αφορά τα υλικά, παρόλο που υπάρχουν μερικά σκληρά που δείχνουν να γδέρνονται εύκολα, η καμπίνα από τη μεριά της είναι καλοκατασκευασμένη και αρκετά στιβαρή για να αντέχει στις κακουχίες. Και στην καμπίνα, οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα για εξατομίκευση με εκτενείς επιφάνειες φινιρισμένες σε τέσσερα μεταλλικά χρώματα: Πορτοκαλί, χρυσό, γκρι ή πράσινο.

Η κεντρική κονσόλα του Stonic φιλοξενεί την πρόσφατη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων της Kia, που υποστηρίζει στάνταρ Apple CarPlay και Android Auto. Στις πίσω θέσεις, οι επιβάτες δεν θα αισθανθούν παραμελημένοι, καθώς τόσο το ύψος για το κεφάλι όσο και ο χώρος για τα πόδια είναι καλός. Ακόμα και κάποιος που θα κάτσει στη μέση, δεν θα πάρει εμβρυακή στάση, αφού θα έχει να βάλει κάπου τα πόδια του χάρη στο επίπεδο πάτωμα. Τέλος, η πέμπτη πόρτα με το φαρδύ άνοιγμα αποκαλύπτει ένα πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 352 lt, που είναι μεγάλο αν όχι το κορυφαίο στην κατηγορία.

Το νέο Kia Stonic θα έρθει στην Ευρώπη με τέσσερις επιλογές όσον αφορά τον κινητήρα. Οι βενζινοκινητήρες περιλαμβάνουν τον ατμοσφαιρικό 1,25 των 84 PS με 5άρι σασμάν που βρίσκουμε στο νέο Picanto, ένα επίσης ατμοσφαιρικό 1.4 με 101 άλογα και τον 3κύλινδρος 1.000άρη τούρμπο με τους 120 PS και 6άρι χειροκίνητο σασμάν. Η οψιόν στα ντίζελ είναι μία και αφορά έναν 1.600άρη με 110 PS που προσεχώς θα αντικατασταθεί από ένα νέο, αναβαθμισμένο μοτέρ το 2018.

Ο Michael Cole, επικεφαλής της ευρωπαϊκής Κia, επιβεβαίωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της εταιρείας να λανσάρει μια ηλεκτρική έκδοση του Stonic ή άλλα μοντέλα SUV. Εκτός κι αν αυτό απαιτηθεί από σημαντική μερίδα της πελατείας. Πρόκειται για μια προσέγγιση που έρχεται σε αντίθεση με αυτή του ετέρου μέλους του ομίλου, της Hyundai, που προετοιμάζεται εξελίσσοντας μια ηλεκτρική εκδοχή του Kona για το 2018.

Το Stonic θα έρθει στην Ευρώπη με μια πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων του οδηγού και της ασφάλειας. Τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν head-up display, torque vectoring, corner brake control, προειδοποίηση για πρόσθια σύγκρουση, προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, επιτήρηση τυφλού σημείου, προειδοποίηση κάθετης κυκλοφορίας κατά την όπισθεν, αυτόματη εναλλαγή σκάλας φώτων και προειδοποίηση κόπωσης του οδηγού.

Το νέο Kia Stonic θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο κοινό, στην ΙΑΑ 2017 στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο, ενώ το λανσάρισμά του στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται τον Νοέμβριο.