Ακούστε την νέα BMW M4 CS να ουρλιάζει στο δρόμο (video)

Η BMW M4 CS μπορεί να είναι κάτω σε ισχύ από τις στάνταρ εκδόσεις Mercedes-AMG C63 και Alfa Romeo Guilia Quadrifoglio, αλλά δεδομένης της ιστορίας του τμήματος M που δημιούργησε μερικά από τα πιο δυναμικά αγωνιστικά sedan στην ιστορία, έχει κάθε πιθανότητα να γίνει ταχύτερη γύρω από την πίστα.

H νέα BMW Μ4 CS (Club Sport) τοποθείται ανάμεσα στην βασική Μ4 των 431 ίππων και της ακόμα πιο απόλυτης GTS. Δεν πρόκειται για μία διαφορετική έκδοση της Competition Pack των 450 ίππων αλλά για μία πιο μελετημένη αναβάθμιση εφ’ όλης της ύλης, με στόχο ένα πιο καθαρόαιμο σπορ στήσιμο.

Οι διαφοροποιήσεις ξεκινούν από τον κινητήρα που πλέον φθάνει τους 460 ίππους, και χάρη στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M-DCT κάνει το 0-100 σε 3,9΄΄ και η τελική της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ/ώρα αφού διαθέτει ως στάνταρ το Μ Driver’s Package.

H ανάρτηση δανείζεται πολλά στοιχεία από την Competition Pack με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ αλλά εδώ το σετάρισμα είναι ελαφρά διαφορετικό, με πιο σπορ ρυθμίσεις και λίγο διαφορετική γεωμετρία. Τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται είναι τα Michelin Pilot Sport Cup 2, σε διαστάσεις 265/35R19 εμπρός και 285/30R20 πίσω.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση η CS ξεχωρίζει κατά κύριο λόγο από το καπό που προέρχεται από την GTS και είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήμτα. Από την GTS έχει πάρει και τον διαχύτη στο πίσω μέρος ενώ το carbon σπόιλερ εμπρός και η μικρή αεροτομή είναι στοιχεία που κάνουν πρώτη φορά την εμφάνισή τους στην CS. Το βάρος της είναι κατά 32 κιλά χαμηλότερο από την βασική έκδοση χάρη στην χρήση ελαφρών υλικών σε αρκετά σημεία του αμαξώματος.

Σύμφωνα με την εταιρία η CS κάνει τον γύρο του Ring σε 7:38΄΄, κάτι που την φέρνει μόλις 10 δευτερόλεπτα πιο αργή από την καθαρόαιμη και πανάκριβη GTS και την ίδια στιγμή 14 ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από μία απλή M4 με αυτόματο κιβώτιο.

Η ΒΜW υποστηρίζει ότι η CS δεν πρόκειται για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, αν και θα έχει έναν χρονικό ορίζοντα μέσα στον οποίο θα κατασκευάζεται, μέχρι τα μέσα του 2018. Η εταιρία υπολογίζει ότι δεν θα παραχθούν περισσότερες από 3.000 μονάδες, καθώς και η τιμή της είναι γύρω στα 116.900 ευρώ στην Γερμανία, περίπου 40 χιλιάδες ευρώ πάνω από την βασική Μ4 και 30 χιλιάδες από την Competition Package.