Γνωρίστε μέσα από βίντεο την πολυτέλεια της 2018 Mercedes S-Class

Έχοντας παρουσιάσει την ανανεωμένη 2018 S-Class νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στην Σανγκάϊ, η Mercedes μας δίνει τώρα την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την ενημερωμένη έκδοση S63 4Matic με φωτογραφίες και βίντεο.

Με μια πρώτη ματιά, δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπίσουμε τις σχεδιαστικές αλλαγές που έχουν γίνει στο sedan υψηλής απόδοσης, και αυτό γιατί η προσοχή της εταιρείας ενώ εργαζόταν στην ανανέωση του μέσου κύκλου ήταν σε άλλο τομέα. Η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται κάτω από το καπό, όπου δεσπόζει ένας κινητήρας biturbo V8 4.0 λίτρων με 463 άλογα, ενώ η ΑΜG S63 φθάνει στα 603 άλογα, αντικαθιστώντας το προηγούμενο μοτέρ των 5,5 λίτρων.

Εκτός από την αλλαγή κινητήρα, οι μηχανικοί της Mercedes-AMG έχουν επίσης αφαιρέσει τη μετάδοση επτά ταχυτήτων για να δημιουργήσουν χώρο για ένα ταχύτερο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων. Χάρη σε αυτές τις δύο μεγάλες αλλαγές, η S63 χρειάζεται τώρα μόλις τρεισήμισι δευτερόλεπτα για να κάνει 0-100 χλμ/ώρα, και αυτό είναι μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από ότι πριν. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, εξακολουθεί να περιορίζεται ηλεκτρονικά σε ταχύτητα στα 250 χλμ/ώρα ή 300 χλμ/ώρα αν επιλέξετε το προαιρετικό πακέτο AMG Driver.

Δεν έχει μεγάλη σημασία για τους υποψήφιους αγοραστές, αλλά η ανανεωμένη S63 είναι σημαντικά πιο οικονομική καθώς η κατανάλωση καυσίμου στον συνδυασμένο κύκλο έχει μειωθεί κατά λίγο περισσότερο από ένα λίτρο στα 8,9 λίτρα / 100 χλμ. Κατά συνέπεια, οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν από 237 σε 203 g/km.

Όσον αφορά το εσωτερικό παραμένει σε γενικές γραμμές ίδιο σε ότι αφορά την σχεδίασή του με τις πιο εμφανείς αλλαγές να εντοπίζονται στο νέο τιμόνι, όπου υπάρχουν κουμπιά αφής τα οποία λειτουργούν όπως και το δάχτυλο πάνω στην οθόνη ενός smartphone, επιτρέποντας στον οδηγό να κάνει μία σειρά ενεργειών χωρίς να πάρει τα χέρια του από την στεφάνη.

Η πολυτέλεια και οι ανέσεις παραμένουν στα κορυφαία επίπεδα που περιμένει κανείς από μία S-Class, που διαθέτει ότι πιο εξελιγμένο και δοκιμασμένο υπάρχει αυτή την στιγμή στην ημιαυτόνομη οδήγηση.