Η Skoda παρουσίασε στην έκθεση της Σαγκάης παρουσίασε την δική της πρόταση για ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover.

Tο Vision E όπως το ονομάζει είναι ένα όχημα που σχεδιάστηκε στο ειδικό τμήμα της Τσέχικης εταιρίας και σε ότι αφορά την σχεδίαση ακολουθεί την τάση της εποχής διαθέτοντας ένα αμάξωμα στην κατηγορία των SUV με έντονο όμως το σπορτίφ στοιχείο. Κάτι που γίνεται εμφανές κατά κύριο λόγο στην εντυπωσιακή μάσκα, αλλά και στις δυναμικές γραμμές στο πλάι και το πίσω μέρος.

Οι τονισμένοι θόλοι των φτερών, οι μεγάλοι τροχοί, οι αντίθετα ανοιγόμενες πίσω πόρτες, αλλά και οι έντονες ακμές στο αμάξωμα δημιουργούν ένα πολύ εντυπωσιακό αυτοκίνητο, στοιχεία του οποίου είναι προφανές ότι θα δούμε σχετικά άμεσα σε άλλα μοντέλα της εταιρίας που θα παρουσιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες.Το μήκος του φθάνει στα 4,688 μέτρα, το πλάτος στα 1,924 μέτρα και το ύψος του στα 1,591 μέτρα με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 2.851 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό η Skoda επέλεξε μία μινιμαλιστική προσέγγιση με τρεις (!) οθόνες να καλύπτουν το ταμπλό, ένα πολύ φουτουριστικό τιμόνι και ένα εξελιγμένο σύστημα εσωτερικού φωτισμού με 10 χρώματα από τα οποία μπορεί να επιλέξει κανείς. Παράλληλα όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες η διάταξη είναι αυστηρά 2+2 με τους πίσω επιβάτες να έχουν αρκετό χώρο στην διάθεσή τους και εύκολη πρόσβαση στα καθίσματα χάρη στις suicide doors που επέλεξε η Skoda.

Σε ότι αφορά τα τεχνολογικά εφόδια του Vision E υπάρχει μία πληθώρα συστημάτων όπως η αντικατάσταση των καθρεπτών με κάμερες, το σύστημα ελέγχου με χειρονομίες, το Eye Tracking που παρακολουθεί τα μάτια του οδηγού και εντοπίζει την κόπωσή του, το σύστημα για την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών του οδηγού, ενώ δεν λείπει και η πρόταση της Skoda σε ότι αφορά τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα βρίσκουμε την πλατφόρμα ΜΕΒ του γκρουπ VW και δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυασμένη απόδοση 306 ίππων. Η αυτονομία του Vision E φθάνει έως και τα 500 χιλιόμετρα την ώρα με την φόρτιση της μπαταρίας να μπορεί να φθάσει έως και το 80% μέσα σε 30 λεπτά.

Το Vision E ουσιαστικά αποτελεί μία παράλληλη προσπάθεια της Skoda με αυτή της VW με το αντίστοιχο μοντέλο, σε μία προσπάθεια να κρατηθεί η Τσέχικη εταιρία στην εμπροσθοφυλακή των εξελίξεων σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, διατηρώντας παράλληλα και την δική της αυτόνομη σχεδιαστική γλώσσα.