Επίσημο: Audi E-Tron Sportback Concept

Ένα ακόμα πρωτότυπο, όμως πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής, παρουσίασε η Audi στην διεθνής έκθεση της Σανγκάη στην Κίνα. Το e-tron Sportback είναι ένα υβρίδιο coupe, GT και crossover όσον αφορά στην εμφάνιση, με σαφείς σπορ αναφορές και ιδιαίτερα δυναμική αισθητική.

Οι διαστάσεις του, με μήκος 4,90 και πλάτος 1,98 μέτρα, το τοποθετούν στο άνω άκρο της πολυτελούς κατηγορίας, δίπλα στο επίσης κουπέ αισθητικής προσέγγισης A7.

Εκτός από το γεγονός της πλήρως ηλεκτρικής του πρόωσης, το Audi e-tron Sportback φέρνει μερικές ακόμα τεχνολογικές καινοτομίες, όπως τα led matrix εμπρός φώτα που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον. Επίσης, 250 led φωτιστικά σώματα περιμετρικά του αυτοκινήτου, αναλαμβάνουν να μεταδίδουν ακόμα και μηνύματα στους πεζούς ή στους εποχούμενους που θα βρεθούν στο δρόμο του μοντέλου. Τέλος, οι καθρέφτες αποτελούν παρελθόν και τα τεκταινόμενα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου προβάλλονται με εξαιρετική λεπτομέρεια σε ειδικές οθόνες εκατέρωθεν του οδηγού.

Ένα ακόμα στοιχείο, που αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο ατού για το επερχόμενο ηλεκτρικό Audi, είναι η μηχανολογική του συγκρότηση. Ένας ηλεκτρικός κινητήρας και δύο πίσω –ένας για κάθε τροχό- αποδίδουν 435 ίππους, οι οποίοι μπορούν να αυξηθούν στιγμιαία με τη λειτουργία boost mode, στους 503!

Έτσι, το e-tron Sportback έχει εξαιρετική πρόσφυση χάρη στη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, την οποία άλλωστε χρειάζεται με τέτοια τεράστια ισχύ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 4.6 δλ.

Παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις, η αυτονομία του μοντέλου υπολογίζεται σε πάνω από 500 χιλιόμετρα, χάρη στη συστοιχία συσσωρευτών που βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του μοντέλου. Αυτοί είναι υγρόψυκτοι, τεχνολογίας ιόντων λιθίου και έχουν συνολική χωρητικότητα 95 kw/h. Όντας τοποθετημένοι πολύ χαμηλά και ανάμεσα στους δύο άξονες, εξασφαλίζουν σχεδόν ιδανική κατανομή βάρους εμπρός – πίσω με λόγο 52:48 και επομένως εξαιρετική οδική συμπεριφορά.

Την επόμενη χρονιά, το 2018, θα έχουμε σύμφωνα με την Audi τη δυνατότητα να δούμε την έκδοση παραγωγής του Audi e-tron Sportback σε κάποια από τις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου και να γνωρίσουμε αναλυτικά της τεχνολογικές της καινοτομίες. Από το 2019, θα μπορούμε και να την αγοράσουμε.