Η Dodge σύστησε πρόσφατα στον κόσμο το πανίσχυρο Challenger SRT Demon και όπως όλοι περιμέναμε, το αυτοκίνητο είναι αρκετά γρήγορο.

Τόσο γρήγορο που πιάνει από μηδέν έως 96 χλμ/ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα, μια επίδοση που η Dodge λέει ότι το κατατάσσει ως το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στην αγορά.

Αλλά για πόσο καιρό ακόμη θα μπορέσει το Demon να διατηρήσει αυτό το βραβείο;

Ακόμα κι αν το Demon είναι το μόνο αυτοκίνητο δρόμου που έχει σχεδιαστεί ειδικά για drag strip, οι αριθμοί επιτάχυνσης του δεν είναι και τόσο εντυπωσιακοί, αν λάβουμε υπόψη ότι ζούμε στην εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV).

Για ένα αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης, σίγουρα παρουσιάζει αξιοσημείωτες επιδόσεις, αλλά αν η ιστορία μας έχει διδάξει κάτι, το ρεκόρ 0-96 χλμ/ώρα του Demon θα σπάσει και θα μπορούσε να γίνει από ένα Tesla.

Στην πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού για το Model S όπου εφαρμόστηκε το Ludicrous Plus mode, το όχημα καταγράφει 2.389 δευτερόλεπτα στα 400 μέτρα.

Ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, θέλει πολύ να δείξει στον κόσμο γιατί πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ανώτερα και η πιθανότητα να ετοιμάζει μια νέα ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για να κάνει το Model S P100D ακόμη πιο γρήγορο από το SRT Demon φαίνεται αναπόφευκτη.

Πότε θα συμβεί αυτό; Είναι δύσκολο να πούμε αλλά περιμένουμε μια απάντηση από την Tesla μέσα στους επόμενους μήνες.