Τη χρονιά που μας πέρασε η Subaru παρουσίασε το πρωτότυπο Viziv-7, με το οποίο προανήγγειλε την κατασκευή ενός μεγάλου SUV. Αυτές τις μέρες η εταιρεία επιβεβαιώνει την άφιξη του μοντέλου στα μέσα του 2018, μέσω του Ascent Concept που παρουσιάζεται στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο ακολουθεί μια μάλλον κλασική σχεδίαση, συγκεντρώνοντας περισσότερο ενδιαφέρον στο εμπρόσθιο τμήμα του με τα μοντέρνα μικρά σε διαστάσεις φώτα, τη μεγάλη γρίλια, αλλά και τις θέσεις για τους προβολείς ομίχλης που δείχνουν σαν να αποτελούν συνέχεια των θόλων των τροχών.

Από το πλάι δεν λείπουν τα «φουσκώματα» που καθιστούν πιο μυώδες το αμάξωμα, ενώ πίσω, ξεχωρίζουν και πάλι τα μακρόστενα φώτα, αλλά και ο τονισμένος προφυλακτήρας με την απαραίτητη αλουμινένια ποδιά. Στο εσωτερικό έχουμε ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, επενδύσεις από δέρμα σε όλη την καμπίνα και μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας, με μήκος πάνω από 5 μέτρα και μεταξόνιο στα 2.972 χλστ. Τέλος, για την κίνηση του νέου 7θέσιο SUV της Subaru θα φροντίζει ένα νέο τούρμπο μοτέρ βενζίνης με απόδοση κοντά στα 300 άλογα.