Η νέα γενιά του γαλλικού μεσαίου οικογενειακού Peugeot 508 θα είναι έτοιμη του χρόνου, με σχεδίαση που θα κάνει αίσθηση.

Σύμφωνα με αναφορές της ίδιας της εταιρείας το νέο μοντέλο θα δανειστεί αρκετά στοιχεία από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Instinct που είδαμε πολύ πρόσφατα στην έκθεση της Γενεύης.

Ο τομέας της σχεδίασης φαίνεται πως θα αποτελέσει και το ισχυρότερο όπλο για την Peugeot, αφού η εταιρεία κρίνει πως μόνο έτσι έχει νόημα να έχεις και ένα πιο συμβατικό οικογενειακό μοντέλο πλάι στο μεγάλο της SUV, το 5008.

Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο σίγουρα δε θα είναι ένα συμβατικό σχήμα τριών όγκων, αλλά μάλλον ένα κομψό και δυναμικό τετράθυρο κουπέ, στο πρότυπο του ολοκαίνουργιου Opel Insignia Grand Sport αλλά και του Volkswagen Arteon.

Από τεχνολογικής άποψης, το νέο 508 θα είναι επίσης ολοκαίνουργιο αφού θα πατάει επάνω στην πλατφόρμα EMP2 της εταιρείας. Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που προκύπτει από αυτό, είναι η συμβατότητα με υβριδικές εκδόσεις βενζίνης, οι οποίες αποκτούν όλο και πιο φανατικό κοινό κόντρα στις ντίζελ.

Στην καμπίνα του, το νέο 508 αναμένεται να έχει μια ακόμα πιο εξελιγμένη εκδοχή του i-Cockpit που έχουμε ήδη δει στο 3008, μαζί φυσικά με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και επικοινωνίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο της μοντέλο η Peugeot ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει μέσα στην τρέχουσα χρονιά, με τις πωλήσεις του να ξεκινάει στις αρχές του 2018.