Στον φετινό πίνακα αξιολόγησης του Consumer Reports (CR), τα SUV που διακρίθηκαν στις συγκεκριμένες κατηγορίες προέρχονται από την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Για όσους αμφισβητούν την εγκυρότητα της αξιολόγησης, θα πούμε ότι το Consumer Reports αγοράζει ανώνυμα όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάζει. Οι δοκιμές γίνονται σε πίστα και σε δρόμους του Connecticut, και κάθε αυτοκίνητο περνά 50 ξεχωριστές δοκιμασίες.

Best Subcompact SUV
Ως Best Subcompact SUV (καλύτερο μικρό SUV) κρίθηκε το Subaru XV Crosstrek, που όπως ξέρουμε είναι η crossover έκδοση του προηγούμενου Impreza. Πάντως το CR έκρινε ότι το Impreza είναι καλύτερο από το XV. Ως χειρότερο μοντέλο της κατηγορίας κρίθηκε το FIAT 500X στην έκδοση Easy.

SUV Subaru Crosstrek is among the Best and Worst SUVs

 

Best Compact SUV
Η Subaru πήρε την πρώτη διάκριση και στη μικρομεσαία (για τις ΗΠΑ) κατηγορία, όπου Best Compact SUV αναδείχθηκε το Forester. Τελευταίο στη βαθμολογία, το Jeep Cherokee Laredo.
Best Compact SUV Subaru Forester

 

Best Midsized SUV
Ως Best Midsized SUV από τις δοκιμές του CR αναδείχθηκε το Toyota Highlander (δεν πωλείται στην Ελλάδα), που έχει 8 θέσεις, έναν «ρωμαλέο» V6 3,5 λίτρων και –κατά παραγγελία– υβριδικό σύστημα. Η τελευταία θέση πήγε στο Jeep Wrangler Unlimited Sahara.
Best Midsized SUV Toyota Highlander

 

Best Large SUV
Η Fiat Chrysler κέρδισε πάντως την κατηγορία Best Large SUV με το Dodge Durango, ενώ εδώ τελευταίο κατατάχτηκε ένα ιαπωνικό μοντέλο, το Toyota Sequoia Limited.
Best Large SUV Dodge Durango

 

Best Luxury Compact SUV
Αναμενόμενο για πολλούς, οι Γερμανοί κέρδισε την κατηγορία πολυτελείας. Best Luxury Compact SUV αναδείχθηκε η Porsche Maca. Στην τελευταία θέση αναδείχθηκε το Land Rover Discovery Sport HS.
Best Luxury Compact SUV Porsche Macan

 

Best Luxury Midsized/Large SUV
Γερμανική εταιρεία κέρδισε και το Best Luxury Midsized/Large SUV καθώς κορυφαίο αναδείχθηκε το Audi Q7. Στην τελευταία θέση είναι η Escalade Premium.
Best Luxury Midsized/Large SUV Audi Q7Πέρα από τα SUV βαθμολογήθηκαν και τα –ιδιαίτερα δημοφιλή στις ΗΠΑ– φορτηγάκια pick-up, στα οποία η Fiat Chrysler επίσης πήρε τη νίκη, με το Ram 1500. Περιέργως, και εδώ τελευταίοι ήταν οι Ιάπωνες, με το Toyota Tacoma SR5.