Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των δοκιμών στη Βαρκελώνη, η McLaren εξετάζει ακόμα και σενάρια αλλαγής προμηθευτή κινητήρων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών τα συνεχή προβλήματα αξιοπιστίας αλλά και οι χαμηλοί χρόνοι, έριξαν λάδι στη φωτιά των σχέσεων McLaren και Honda. Στη συνέχεια ήρθαν οι δηλώσεις Αλόνσο, που υποστήριξε ότι τόσο σε επίπεδο ισχύος , όσο και αξιοπιστίας, η μονάδα της Honda είχε τεράστιο μειονέκτημα. Μάλιστα ανάφερε ότι ενώ το πλαίσιο δεν δημιουργούσε το παραμικρό πρόβλημα, στις ευθείες το μονοθέσιο ήταν κατά 30 χιλιόμετρα πιο αργό από τα υπόλοιπα, λόγω της έλλειψης δύναμης.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της ομάδας Έρικ Μπουλιέ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι με κινητήρα Mercedes, η ομάδα θα μπορούσε να φέρει και πάλι νίκες. Να λοιπόν πως ο καπνός γίνεται φωτιά.

Επισήμως, η οι δύο συνέταιροι είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα. Με δεδομένη την δέσμευση των δύο μερών με πολύ ισχυρό συμβόλαιο, αν υπάρχει ενδεχόμενο παύσης της συνεργασίας αυτό θα πρέπει να βρει σύμφωνες τόσο την McLaren, όσο και τη Honda. Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να βρεθεί και ο νέος προμηθευτής κινητήρων.

Με δεδομένο ότι η Mercedes είχε δημιουργήσει μονάδες ισχύος για την Manor ή οποία αποσύρθηκε από το grid στις αρχές του 2017, οι φήμες εστιάζονται στο Γερμανό κατασκευαστή ως το πιθανότερο αποκούμπι της McLaren. Αυτό φαντάζει λογικό, μόνο όμως στην περίπτωση που και η Honda συναινέσει να αποσυρθεί.

Το τελευταίο σενάριο ωστόσο δεν φαίνεται να είναι πιθανό. Μια εταιρεία του μεγέθους της Honda δεν θα θέσει τη φήμη της σε κίνδυνο, φεύγοντας με την ουρά στα σκέλια ως αποτυχημένη από το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι η McLaren αφήνει να αιωρούνται τα σχέδιά της για μια πιθανή συνεργασία με την Mercedes, ως ένα επιπρόσθετο μέσο πίεσης προς τη Honda. Ώστε αυτή να ενεργοποιήσει το αναμφισβήτητα πολύ ικανό δυναμικό της και να φέρει βελτιώσεις έως και τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία. Έτσι ώστε να μην επιτραπεί τόσο στη McLaren όσο και στην ίδια να διασυρθούν με εγκαταλείψεις ή γυρνώντας τελευταίες και καταϊδρωμένες.