Για πρώτη φορά στην ιστορία και με αφορμή την επίσημη εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με το C3 WRC, η Citroen ετοιμάζει το νέο C3 GTi, το οποίο θα είναι η πιο καυτή έκδοση του γαλλικού μικρού.

Το πρώτο Citroen C3 GTi μπορεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Ford Fiesta ST ή το Renault Clio RS, με τον ίδιο τον Πρόεδρο της PSA Peugeot-Citroen, το κ. Carlos Tavares, να έχει προαναγγέλει την άφιξή του. Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του νέου μοντέλου, προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα επιβεβαιωμένο, ωστόσο ο κινητήρας του αναμένεται να είναι ένα μοτέρ turbo 1,6 λίτρων, με ισχύ που θα ξεπερνά τους 200 ίππους.

C3GTi2640abd

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Υπεύθυνος Προϊόντων του Ομίλου, ο κ. Xavier Peugeot, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι αυτοκίνητα όπως το C3 GTi που θα προκύψουν από την Citroen Racing (αγωνιστική ομάδα), θα πρέπει να διατηρούν εκτός από έναν σπορ χαρακτήρα και σε όσο το δυνατόν πιο υψηλά επίπεδα την παρεχόμενη άνεση προς τους επιβάτες τους, κατά τα παραδοσιακά μοτίβα της Citroen.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πως θα είναι εξωτερικά το νέο Citroen C3 GTi, στις πρώτες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το νέο hot hatch που μας ετοιμάζουν οι Γάλλοι.