Στο εργοστάσιο της Renault στο Φλιν της Γαλλίας ξεκίνησε η κατασκευή του νέου Nissan Micra, μαζί με τα Clio και Zoe, καθώς το νέο ιαπωνικό super mini βασίζεται στο πλαίσιο με την ονομασία V της γαλλικής εταιρείας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμα πρωτιά για τη συμμαχία Renault – Nissan που σε μια γραμμή παραγωγής έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει πολλά διαφορετικά μοντέλα, με προφανή οφέλη τη μείωση του κόστους, την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της ποιότητα.

Με τα πρώτα αυτοκίνητα να έχουν ήδη βγει από το εργοστάσιο, οι παραδόσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου 2017. Στην Ελλάδα το νέο Nissan Micra θα είναι διαθέσιμο εντός του Μαρτίου.

Πέρα από την εντυπωσιακή του αισθητική, το Micra θα φέρει στην κατηγορία B και μερικά πρωτοποριακά στοιχεία εξοπλισμού, όπως το high end σύστημα ήχου της Bose, με ενσωματωμένα ηχεία και στο προσκέφαλο του οδηγού ώστε να προσφέρει μια μοναδική ηχητική αίσθηση.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας επίσης θα είναι πληρέστατος, με σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης με αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση για ύπαρξη αυτοκινήτου στο τυφλό σημείο, αυτόματη λειτουργία της μεγάλης σκάλας φώτων, αναγνώριση οδικών σημάτων και around view monitor.

Το νέο Micra θα διατίθεται αρχικά με τον τρικύλινδρο τούρμπο βενζίνης των 0.9 λίτρων και τον πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων, με την απόδοση και των δύο στους 90 ίππους. Αργότερα, ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 1.0 λίτρου θα προστεθεί στην γκάμα, το οποίο θα έχει ισχύ 75 ίππων.